FNT… Pam param…

Posted: 2021. november 8. in Uncategorized
(Fotó: Barabás Zsolt)

Itt van ez a Pam Param című előadás, a sepsiszentgyörgyi M Studio mozgásszínházi produkciója, ma (november 8) este  9 óráig még megnézhetitek az Országos Színházi Fesztivál weboldalán. Ahol, amúgy a bőség zavara esete áll fenn, hiszen a teljes fesztiválprogram ingyenesen tekinthető meg – micsoda lehetőség! – az pedig különösen jó, hogy minden előadás a kezdési időponttól számított 48 órán át elérhető, szóval, nem késtél le semmit, ha nincs időd megnézni az aznap esti „adagot”.

Szóval, itt van ez a Pam Param, „az emberi hangok antológiája”, ahogyan az előadás koreográfusa és egyben a koncepciót jegyző Andrea Gavriliu nevezi a produkciót. Játékos, humoros, dinamikus, ironikus, és még sorolhatnám a jelzőket. Nem tudom, hogy a csapat tagjai közül kik és milyen ötletekkel járultak hozzá az előadás végső formájához – jó esetben alkotótársak voltak, szeretném hinni –, de az eredmény azt tükrözi, hogy jóféle csapatmunka zajlott. Ötvenötpercnyi profi munka, minden szempontból.

(Fotó: Barabás Zsolt)

Na, nem szaporítom a szót, nézzétek meg őket, azt ajánlom: Balázs Judith, Deák Zoltán, Nagy Eszter, Polgár Emília, Szekrényes László, Veress Nagy Attila; koncepció és koreográfia: Andrea Gavriliu; díszlet: Irina Moscu; (eredeti) zene: Mihai Dobre.

***

És este 10-ig még belefér ez a litván előadás is, Koršunovast sem kéne kihagyni. Ezt a nevet csak úgy itt hagyom: Kamilė Petruškevičiūtė, fenomenális ez a nő. De a többiek is jók.

(Fotó: D.Matvejev)

És így tovább… november 14-ig, válogassatok.

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s