Ma este UNITER-gála

Posted: 2017. május 8. in Uncategorized
Címkék: , ,

unit

UPDATE: Ez a “ma este” természetesen tegnap, május 8-án este volt (kicsit „lassan” frissül a rendszer, jelzem azoknak, akik a Szabadság honlapján “szembesültek” a bejegyzéssel ma délelőtt). Bár az is igaz, hogy “áthajlott” mára – éjjel fél 2-kor volt vége ugyanis – úgyhogy végül is “ma este” volt a gála 🙂

Ma este 9-től UNITER-gála, a Temesvári Nemzeti Színházban. A Romániai Színházak Szövetsége által szervezett díjkiosztó gálát a román közszolgálati televízió 1-es csatornája is közvetíti, az esemény online is követhető az UNITER honlapján (www.uniter.ro). Kinek milyen eszköz áll rendelkezésére, már ha nincs jelen a helyszínen és mindenáron követni akarja az eseményt. Megsúgom azonban, hogy aki a tévében nézi, az készüljön fel az UNITER-honlapjára való internetes „átkapcsolásra”, mert ha húzzák-nyúzzák – márpedig húzzák-nyúzzák – a díjátadó menetét, nem beszélve az elmaradhatatlan „moment artistic”-féle közbeiktatásokról, akkor kifutnak az élő televíziós adásidőből, és épp a legfontosabb kategóriákról maradnak le azok, akik a tévében nézik a gálát.

Közben pedig lezárult a „Számodra ki a győztes / Pentru tine cine e câştigătorul?” kampány, a közönségszavazás „győzteseit” is itt jelentik be, de persze, ha végignézzük az UNITER honlapján a leadott szavazatok számát, már most lehet tudni, kik kapják a „trófeát”.

Örülök a marosvásárhelyi Retromadár blokknak csapódik, és forró aszfaltra zuhan – jaj, ezek az Afrim-címek milyen bonyolultak – „győzelmének”, úgy nézem, mindkét kategóriában – Legjobb díszlet és Legjobb előadás – elnyerték a közönség díját. Gratulálok!

Én személy szerint azonban kicsit elégedetlen vagyok a jelölő zsűri munkájával (néha nem is kicsit, de most maradjunk ennyiben), ebből az előadásból ugyanis László Csabát feltétlenül!!! felterjesztettem volna  alakítási díjra (és nyilván neki is ítéltem volna oda, ha rajtam múlna). De sajnos ez nem történt meg, és csak azt tudom felhozni a jelölő zsűri mentségéül, hogy nem tudták eldönteni: a Legjobb férfi mellékszereplő vagy a Legjobb női mellékszereplő kategóriába „helyezzék”, László Csaba ugyanis a Retromadárban egy nagymamát játszik zseniálisan (majd a végén a „főszereplő” kisgyerek felnőttkori énjét). Másként nem igazán tudom megmagyarázni ezt a szakmai „bakit”. Igen, tudom, ehhez majd jönnek a kommentek, hogy izé-mizé, de hát honnan tudom, hogy a többi felterjesztett – akár a férfi, akár a női „részlegen” – milyen alakítást nyújtott, hiszen nem láttam őket stb., stb., de jelzem, hogy nem érdekel, én akkor is fenntartom, hogy László Csaba ezért az alakításáért díjat kellene kapjon, mindegy, hogy melyik kategóriában. Ennyi.

csaba

 László Csaba nagymamaként,  Pál Mátyás Áronnal (fotó: Tompa Miklós Társulat)

Na, szóval, drukkoljunk ma este – ki ki a maga „jelöltjeinek” – , és készüljünk fel a hosszú (és szokás szerint rendkívül unalmas) díjkiosztó gálára legalább egy üveg borral, mert véleményem szerint csak így lehet elviselni a Ion Caramitru-féle „sóműsort”.

 

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s